Ogromne ilości jedzenia, które trafia do śmieci, można wykorzystać. I wcale nie chodzi o produkty, którym kończy się data przydatności do spożycia, lecz o elementy, które traktujemy jako odpady, podczas gdy wcale nie są gorsze w smaku, od tych tradycyjnie uznawanych za jadalne. Za wdrażanie filozofii zero-waste biorą się najlepsi kucharze świata. Wśród nich polski kulinarny celebryta Wojciech Modest Amaro, który gotuje tylko z sezonowych produktów, a w 2017 brał udział w londyńskiej akcji WASTed.
Nie przegap
Nasza misja pozostaje bez zmian [rozmowa]
Światowa obsada debat, nowe formaty i jeszcze więcej inspirujących spotkań – wracają Igrzyska Wolności!
Premiera 4liberty.eu Review #20: 20 lat w UE: Europa Środkowo-Wschodnia i jej droga do postępu
Igrzyska Wolności 2024: „Miasto. Europa. Przyszłość”. SAVE THE DATE!
Apel organizacji społecznych do rządu i Prezydenta RP
Przeczytaj również
Piotr Beniuszys
Bariery dla liberalizmu
Lektura obowiązkowa dla wszystkich zwolenników i zwolenniczek liberalnego ustroju!
Wojciech Sadurski
Konstytucyjny kryzys Polski
Książka stanowi zaktualizowane i przygotowane dla polskiego czytelnika wydanie „Poland's Constitutional Breakdown”.